EXPOWOOD 4iTECH - 2018

来源:
Fordaq
点击:
221
  • text size

EXPOWOOD 4iTECH - 2018

 

Expowood 2018, tradiționalul târg comercial de echipamente, utilaje, unelte și accesorii pentru sectoarele de producție mobilă, prelucrarea lemnului și exploatare forestieră, pentru a treia oară consecutiv, va avea loc la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov, în perioada 19-21 aprilie sub denumirea de EXPOWOOD 4iTECH.

 

Urmând valul de digitalizare ce redefinește industria europeană, ediția a XVII-a târgului se va focusa asupra conceptelor ,,Industry 4.0” punând accentul pe automatizarea și integrarea proceselor tehnologice de fabricație ale industriei lemnului. Vor fi prezentate tehnologii flexibile și digitalizate capabile să livreze orice cantitate de produs oferind soluții de retehnologizare care să asigure trecerea de la producția de masă, standardizată, la cea personalizată.

 

Timp de trei zile, specialiștii se vor putea informa despre noul trend de fabricare în care nu mașina dictează ce produse se vând, ci produsele sunt cele care dau forma tehnologiei. Vor face cunoștință cu o gamă largă de tehnologie de la cele clasice, standard pentru micile ateliere, și până la utilaje mari pentru fabrici cu producție integrată pentru producția de mobilier, uși-ferestre, case din lemn și alte produse din lemn. Tâmplari, dulgheri, proiectanți, tehnicieni, designeri și oameni de afaceri se vor întâlni pentru a cunoaște tehnologiile aflate în serviciul companiei și care ajută operatorul să lucreze mai ușor.

 

Platformă de socializare profesională

Zilele de 19, 20 și 21 aprilie vor însemna trei zile de acțiune la Brașov, unde se vor întâlni oameni de afaceri, antreprenori, tâmplari, dulgheri, proiectanți și designeri, toți cei care lucrează cu lemnul sau își doresc să-și petreacă viața într-o ambianță axată pe lemn.

 

Profesioniștii tradiționali se vor putea informa despre noua eră de digitalizare și vor găsi soluții de actualizarea afacerilor, de creșterea productivității, de reorganizarea firmei pentru a deveni competitivi și sustenabili.

Profesioniștii consacrați, având o activitate de afacere remarcabilă și o experiență vastă în domeniu, vor avea la dispoziție o ambianță pentru întâlniri și discuții pentru a împărtăși din experiența lor acumulată în timp.

Profesioniștii la început de drum vor avea ocazia să afle mai multe despre stadiul în care lumea virtuală a pătruns în tehnica de prelucrarea lemnului și producerea de mobilă, precum și noutățile de ultimă oră existente pe piața din România și Europa. Vor putea avea contact cu lumea reală pentru a cunoaște noi oportunități de afaceri.

Profesioniștii familiști care vor participa împreună cu familia vor avea la dispoziție loc de joacă pentru copii și evenimente care se adresează publicului, cum sunt  prezentări de amenajare interioară, noi trenduri de colorare și finisare, modele și stiluri la modă.

Profesioniștii petrecăreți vor putea face o escală de un weekend la Brașov, îmbinând astfel utilul cu distracția. Brașovul este cel mai frumos oraș din România care oferă o paletă diversă pentru oricare tip de turist.

 

Platformă cu demonstrații live

Mașinile și utilajele de ultimă generație, puse în funcțiune și prezentate de specialiști la stand, vor fi cu siguranță cele mai atractive evenimente din cadrul târgului. În astfel de ocazii, participanții pot pune întrebări punctuale vizavi de funcționarea lor, pot testa chiar ei utilajele și astfel își vor contura o impresie mai bună despre acestea.

Aceste demonstrații live vor fi filmate și postate pe noua platformă virtuală a târgului Expowood pentru a putea fi vizionate ulterior.

 

Platformă intens promovată virtual

Pe lângă site-ul tradițional www.expowood.ro, ediția din acest an se va prezenta publicului pe o platformă virtuală nouă, care va asigura informații la zi despre eveniment, care va avea un design  atractiv, având la bază un program software de tip event, responsive, user frendly, optimizat pentru accesare ușoară, cu descărcare rapidă, dotat cu funcții de înregistrare, urmărire și căutare.

 

Platformă cu paletă bogată de evenimente

Târgul Expowood, pe lângă demonstrații practice pe mașinile expuse, va cuprinde și o gamă variată de evenimente care se vor desfășura pe perioada târgului în incinta complexului.  

Forumul de discuții va așeza la masă pentru discuții reprezentanții instituțiilor și asociațiilor profesionale din domeniu, susținători ai evenimentului: Clusterul Pro Wood din Sfântu Gheorghe, Clusterul Mobilier Transilvan din Cluj-Napoca, Asociația Producătorilor de Mobilă din România, Asociația Forestierilor din România și Universitatea Transilvania din Brașov. Reprezentanți ai forurilor de specialitate, lideri ai organizațiilor de specialitate împreună cu personalități marcante ale breslei vor discuta despre nevoia de inovare în industria lemnului și vor prezenta exemple de bune practici pentru domeniul lemnului.

Workshopuri organizate pe perioada târgului se vor focusa pe patru mari teme:

  1. Software de proiectare pentru industria lemnului. Noua eră a dezvoltării denumită ,,Industry 4.0” nu se poate concepe fără software: de proiectare mobilier, de case, de acoperișuri sau de amenajare interioară.
  2. Tehnologia de tip ,,Nesting”. Procesele de producție în care concepția designului impune necesitatea unei tehnologii flexibile au nevoie de organizarea din spatele producției, de soluții inteligente pentru reducerea costurilor cu manipularea, cu depozitarea, cu forța de muncă, de logistica debitării și de monitorizarea permantă a fluxului de fabricație.
  3. Noi provocări ambientale. Aplicații inovative, noi metode de lucru, culori și trenduri pentru 2018.
  4. Grinzi CLT și noi produse pe bază de lemn utilizate în construcții.

Tombola pentru vizitatori  va fi evenimentul de încheiere a târgului. La fel ca anii trecuți,

vizitatorii târgului vor putea participa și latombola EXPOWOOD, ce are în joc premii în valoare de 4.000 de euro. Astfel, cei mai norocoși dintre ei vor putea câștiga mașini, scule sau dispozitive utile în activitatea lor.

 

 

 

 

在此发布您的推荐